diumenge, 8 de novembre del 2009

ARRÒS A LA CASSOLA AMB VERDURES

Fa anys que sóc gran admiradora de l'àvia Remei, gran amant de la cuina casolana, em fa pensar en els cuinats de la meva mare Dolors i la meva àvia Conxita i des de que la conec, no he deixat mai de seguir la seva trajectoria, i he anat comprant tots els seus llibres publicats i he anat posant en pràctica les seves receptes. Doncs aqui teniu l'arròs que vaig fer l'altre dia tret del seu llibre " Els millors plats de l'avia Remei".

Jo vaig utilitzar un surtit de verdures, que tenia congelades, i tretes de l'hort de l'avi Angel.
Un grapat de mongetes, carxofes, pebrot verd i vermell. les vaig posar a la cassola amb un raig d'oli tal com varen sortir del congelador, quan va estar tovetes, i vaig afegir la ceba tallada i pure de tomata crua. Vaig fer brou de verdures amb una pastilla de brou, i ho vaig incorporar a les verdures saltejades, i al arrencar al bull, hi vaig afegir l'arròs, i ja només falta espera 15-20 minuts depenen de l'arròs utilitzat. Vaig deixar repossar l'arròs 5 minuts tapat. I a taula al primer crit, ja que l'arròs es menja calent. Bon profit !!!!

dissabte, 7 de novembre del 2009

CANELONS D'ESPINACS


Si s'utilitzen espinacs congelats (jo ho faig habitualment, ja que venen de l'hort i quan es la temporada de recollir-los l'avia els congela, perquè sinó no donariem l'abast.

Els deixem escórrer. saltejem a la paella els pinyons, les panses remullades i els talls de pernil a foc lent i tot seguit i afegim els espinacs, per tal que treguin tota l'aigua possible.


Ara ja nomes falta bullir la pasta del caneló, o també es pot utilitzar les plaques que ja venen precuites, que t'estalvies molta feina. Estenem els canelons damunt un drap ben net, per tal que escorrir be l'aigua que pogui quedar a la pasta, i repartim el farcit per totes les plaques.


a la safata del forn, posem un raig d'oli, i anem enrotllat els canelons i posant a la bandeja.


Ara ja nomes ens queda fer una salsa beixamel força clara, amb la mantega fosa, nou moscada i farina i un pessic de sal. salsejar els canelons, posar formatge ratllat al damunt i gratinar.


Aqui en teniu el resultat: