diumenge, 29 de maig del 2011

FLORS DE CARBASSO ARREBOSSADES

Comença la primavera i els jardins els tenim plens de flors de tots colors.... Quin goig i quin sacrifici pel jardiner....!!!!

Avui era dia d'anar a l'hort de l'avi Àngel, on hem recollit una mica d'enciam, i un surtit de verdures ben fresques...i al fer una visita per totes les regues de l'hort i xafardejar el que hi ha plantat em diu el meu pare ..."! Vols algun carbassó??"  i quan he vist les flors..... m'ha vingut a la memòria que l'any passat les vaig provar però no havien sortit gaire cruixents...!!! N'he agafat un bon grapat..!!! Si algú de vosaltres no te ocasió d'anar a l'hort, podeu parlar amb els pagesos del mercat i us en poden portar, però sempre que siguin recient collides.

Al arribar a casa, les he tallat, n'he tret el peduncle i l'estigma (o sigui la part verda del tronc i l'interior de la flor) les he obert per la meitat i rentades sota l'aixeta fulla per fulla, reservar i eixugar abans de fer l'arrebossat.



Per 20 flors aproximadament necessitem:

100 gr de farina
1 cervesa
1 ou
sal-pebre

barregem la farina amb la cervesa, intentant que no quedin grumolls i finalment s'hi afegeix l'ou. salpebrem les fulles i ja només queda sumergir-les dins la barreja anterior.

Tindrem l'oli calent a la paella, i anem incorporant les fulles molles de la barreja. No ens podem distreure gaire, ja que el fregit es molt ràpid, i de seguida s'ha de donar la volta i un cop es veu que ja agafa color, es retira i es deixar damunt de paper absorvent immediatament. Servir calentes.  Espero que us hagi agradat la recepta i d'aqui uns dies vull veure les vostres opinions....

4 comentaris:

  1. Que bones que són!! jo els he tastat a la Garrotxa (en diuen badocs allà)! llàstima que ho consideràven menjar de pobres i va estar a punt de perdre's!!
    ufff es que em fa unes dentetes mirar les fotos!!
    felicitats pel blog!

    ResponElimina
  2. Molt bones les flors de carbassons, i farcides també son bones

    ResponElimina
  3. gracies pel comentari, pero pel moment no les he fet mai farcides, s'accepten idees...!!!

    ResponElimina
  4. Aquí a Tortosa mos fotem l'estigma i tot, per lo menos a casa meua. Estàn boníssimes, llàstima que a vegades algunes piquen, no vos passa a vatros?

    ResponElimina