divendres, 30 d’agost del 2013

BRAÓ DE PORC AMB PATATES

Espero que aquesta recepta sigui una continuïtat amb el meu blog de cuina, després de tants mesos sense publicar-vos res, degut a diversos motius personals.

Hem de començar a carregar les piles per afrontar l'hivern i totes les retallades que ens estan  vinguen al damunt.

Quan anem a fer la compra setmanal, hem de mirar que ens ofereixen com a producte de millor preu, i improvisar receptes amb el que trobem a mercat, intentant que sigui producte km0 o bé producte del nostre país petit.

La cocció dels braons es similar a les galtes de porc.


Per 4 persones, o bé per tenir-ne més racions (és interessant fer més racions i poder-les congelar, ja que el consum energètic és similar i una bona manera d'estalvi)

INGREDIENTS:

2 Braons de porc
1 Raig d'oli
1 Ceba
1 Pebrot Verd
1 Cullerada pebre vermell dolç
3 Tomates madures
1 Carrota
1 Got de vi blanc
2-3 Gots d'aigua
1 Fulla de Llorer
sal, pebre
2-3 Patates per la guarnició.

Cada braó en farem 2 talls, amb l'ajuda del tallant, o bé el nostre carnisser que ens ho faci. Salpebrem els braons de porc per tots costats i posem un bon raig d'oli a la cassola i quan estigui calent, rossegem els braons i tot seguit reservem.
A la mateixa cassola hi rostirem la ceba i el pebrot verd i quan estigui tou hi afegim la tomata a trossos, el pebre vermell, la carrota, vi blanc, llorer, vi blanc, i rectifiquem de sal i pebre i deixem reduir una estona.
Ara és el moment d'agafar l'olla de pressió, per tal de reduir-ne el temps de cocció. I posem un petit raig d'oli, els braons reservats, i tota la verdura que hem cuit a la cassola.
Ho deixeu uns minuts per tal que agafi temperatura incorporant-hi 2-3 gots d'aigua fins que quasi cobreixi la carn. Tapem l'olla de pressió i quan comenci a xiular comptem 1/2 hora de cocció.
Mentre anirem netejant les patates que tallàrem a daus. Rossegem a la paella amb força quantitat d'oli i quan estiguin a mitja cocció les reservem.
Quan acabi la cocció dels braons, deixem refredar l'olla per obrir-la i en reservem de nou els braons. Triturarem tota la verdura i la deixem reduir uns 5 minuts a foc fort. Si voleu passar-ho per colador xinès i tornar-ho a posar a l'olla i tot seguit hi afegim les patates que teníem reservades per tal de què donar més gust.
Ja només ens queda emplatar un tall de braó per ració junt amb les patates fregides. BON PROFIT A TOTHOM.