divendres, 20 de desembre del 2013

MASSAPÀ PER FARCIR

Aquesta recepta pot servir per fer figures de massapà o bé tenir un massapà per farcir qualsevol dolç. Com és el meu cas ... Un Tortell de Nadal.

Per fer la barreja necessitem:

250 gr. d'ametlla crua i pelada, 
250 gr. de sucre glaç, 
1 clara d'ou.

Si teniu l'opció de tenir ametlla amb clova, busqueu un voluntari i un martell i anem obrint l'ametlla, tot seguit escaldeu amb aigua bullent i es retira la pell amb molta facilitat. Sempre té més gust si és acabada de moldre.

Pots moldre l'ametlla a la Thermomix, programant 30 segons a velocitat progressiva 5-10, tot i que també la pots comprar mòlta.
El mateix passa amb el sucre, pots comprar ja mòlt o moldre al Thermomix 30 segons velocitat 5-10 progressiva.

Posa els dos ingredients mòlts al vas i dóna un cop de turbo perquè es barregin bé. Llesca les restes de les parets amb l'espàtula, i tot seguit afegeix la clara a la mescla d'ametlla i sucre, i programa 15-20 segons a velocitat 6.

Aquest massapà el pots guardar tapat amb film transparent a la nevera 1 setmana o bé congelar-lo en porcions segons les necessitats.