dimecres, 21 d’octubre del 2009

LASSANYA FACIL


Jo utilitzo sempre la lasanya Fàcil Precuita "El Pavo", realment t'estalvies haver de bullir la pasta i posteriorment estendre-la damunt el marbre. Es posen les plaques en remull amb aigua calenta durant 1o minuts per tal que quedin una mica toves.

Jo faig un sofregit de ceba, i quan ja està la ceba ben cuita i afegeixo la salsa de tomata crua, val la pena si a l'estiu s'ha pogut fer conserva de tomata, ja que surten un sofregits molt més bons. Quan ja ha reduït el sofregit, i afegim la carn picada i deixem que quedi la carn ben cuita i asaonen i empebrem segons els gustos, inclós a vegades li poso orenga per donar un toc més italià, ara ja es el moment de montar la bandeja. A part haurem reservat una mica de tomata fregida, que la posem al fons de la safata abans de posar la primera capa. Ara ja anem alternant capes de pasta amb el sofregit de carn que hem fet abans, acabant l'ultima capa amb pasta. Fent una salsa beixamel, si es fa amb base de mantega, deixem que es fongi i posteriorment hi incorporem la farina i deixem coure una mica, perque no tingui gust de farina crua, li posem sal i nou moscada ratllada. i ara es el moment d'anar incorporant la llet i no parar de remenar fins que la salsa hagi lligat bé, provem de sal i si convé rectifiquem.

si fessim la beixamel amb base de ceba, picariem la ceba amb la picadora per tal que quedes ben picat, i deixariem a foc lent fins que rossegès una mica, llavors ja seria el moment de continuar amb la beixamel anterior, la ceba només sustitueix la mantega, i li queda un gust peculiar.

cobrim la lassanya amb la salsa beixamel i cobrim amb formatge ratllat i ja només queda posar al forn durant 10 minuts i 5 minuts més per gratinar. Ara només falta servir. Bon profit!!

Altres farcits:  ceba, carbasso i carn picada (el mateix procediment que la classica, pero entre capa i capa s'hi posa 1 cullerada de salsa beixamel, i al final s'incorpora tota la beixamel i es gratina.  El carbassó hi deixa un gust més melòs.  Espero que us agradi aquesta alternativa, i deixeu les vostres opinions.

2 comentaris:

  1. jo he fet la lasanya tal com dius i ha quedat boniiiiiisima.
    el toc de l'orenga ha agradat molt.
    ursula

    ResponElimina
  2. bonissima, per cert ja tinc la fussioncook m'encanta tot el que he fet super bo i rapit.
    Laura.

    ResponElimina