diumenge, 26 de setembre de 2010

SARDINES ESCABETXADES A L'ESTIL D'EN PICHIKA


NECESSITAREM:


1 KG DE SARDINA GROSSETA I MACA
1/2 LITRE OLI GIRASOL APROX
4 DENTS D'ALL
2 BRANQUES DE FARIGOLA
4 FULLES DE LLORER
UN BON RAIG DE VINAGRE BLANC
1 CULLERADETA PEBRE VERMELL DOLÇ
1 POLS PEBRE VERMELL PICANT


NETEGEM LES SARDINES, TREIENT ELS CAPS I LES TRIPES, I LES POSEM A LA CASSOLA, SALEM I COBRIM D'OLI DE GIRASOL. AFEGIM LES HERBES AROMATIQUES, LES DENTS D'ALL PELATS I SENCERS, I EL RAIG DE VINAGRE.
ES POSA AL FOC MIG, VIGILANT QUE NO BULLI EN CAP MOMENT, JA QUE SINÓ ES DESFARIEN LES SARDINES. UN COP ESTÀ L'OLI UNA MICA CALENT, HI AFEGIM EL PEBRE VERMELL DOLÇ I SI SE LI VOL DONAR UN TOC DE PICANT, AFEGIR-NE A GUST DE CADASCÚ.
DEIXAR AL FOC LENT, DURANT 20 MINUTS. APAGAR EL FOC, I DEIXAR REFREDAR COMPLETAMENT DINS LA MATEIXA CASOLA.
UN COP FRED, JA ES PODEN COL.LOCAR EN COMPTE LES SARDINES DINS D'UNA CARMANYOLA, AMB TOT L'OLI QUE COBREIXI, I RESERVAR-HO A LA NEVERA PER QUAN ES VOLGUI.
SI ANEU MENJANT DE TANT EN TANT, ES CONSERVEN DE 1 A 2 MESOS DINS LA NEVERA.
ESPERO QUE US AGRADIN, JA QUE UN COP LES PROVEU, NO TORNAREU A COMPRAR SARDINES EN LLAUNA.
LI DONO LES GRACIES, A N'EN PICHIKA PER LA SEVA RECEPTA, GRAN AMANT DEL MAR I PESCADOR !!!!

1 comentari: