diumenge, 5 de desembre del 2010

FLAM D'OU VERSIO BALAY

Imagino que a molta gent els soptarà "versió Balay", però des de que tinc el forn professional "Balay", hi ha receptes, que nomès has de posar els ingredients donar-li a l'opció 13 en aquest cas, i indicar el pes, i el mateix forn, ja et dóna la potència, i el temps necessari, no fa falta saber si s'ha d'activar l'aire, o dalt o abaix.  O sigui, suposo que ve a ser com una Thermomix, però qualsevol recepta es pot adaptar a un forn domèstic.

Els ingredients utilitzats:
  • 1/2 litre de llet
  • 4 ous
  • 100 gr de sucre
  • 50 gr de sucre per fer el caramel.
Es posa a foc mig els 50 gr. de sucre per fer el caramel, que desprès posarem al motlle on volem coure el flam (una alternativa més ràpida i fàcil es utilitzar caramel del que venen fet).
Barregem la resta d'ingredients amb l'ajuda de la batedora, i aboquem al motlle. Coure al bany maria durant 1 hora, procurant que l'aigua no bulli mai (així evitarem que quedin forats al flam, i no perdrem la textura desitjada).  La temperatura la desconec, ja que el meu forn, com us he dit, ja ho calcula automàticament, però pel que he vist per la xarxa, 180º aprox.
Abans de treure'l punxem amb un ganivet per comprovar que surt ben net i cuit. Es deixa refredar completament i es reserva a la nevera.
Francament, es el primer flam que he fet mai a casa, ja que no els agraden els flams, i al anar a casa d'uns amics he aprofitat l'ocasió per fer-lo i així no acabo menjant-me'l tot.  
Ha sortit boníssim i si sou colla, es millor fer el doble d'ingredients, a mi m'ha sortit un motlle de plum-cake.


També es pot fer afegint-hi coco ratllat, o bé cafè, o xocolata segons el gust de cadascú, i també es podria infusionar la llet amb la pell d'una llimona i una branca de vainilla.

1 comentari:

  1. Quina pinta que te aquest flam, crec que probaré de fer-lo!!!
    Felicitats per l'aniversari i per el llibre.
    Una abraçada

    Florin

    ResponElimina