diumenge, 29 de maig de 2011

FLORS DE CARBASSO ARREBOSSADES

Comença la primavera i els jardins els tenim plens de flors de tots colors.... Quin goig i quin sacrifici pel jardiner....!!!!

Avui era dia d'anar a l'hort de l'avi Àngel, on hem recollit una mica d'enciam, i un surtit de verdures ben fresques...i al fer una visita per totes les regues de l'hort i xafardejar el que hi ha plantat em diu el meu pare ..."! Vols algun carbassó??"  i quan he vist les flors..... m'ha vingut a la memòria que l'any passat les vaig provar però no havien sortit gaire cruixents...!!! N'he agafat un bon grapat..!!! Si algú de vosaltres no te ocasió d'anar a l'hort, podeu parlar amb els pagesos del mercat i us en poden portar, però sempre que siguin recient collides.

Al arribar a casa, les he tallat, n'he tret el peduncle i l'estigma (o sigui la part verda del tronc i l'interior de la flor) les he obert per la meitat i rentades sota l'aixeta fulla per fulla, reservar i eixugar abans de fer l'arrebossat.



Per 20 flors aproximadament necessitem:

100 gr de farina
1 cervesa
1 ou
sal-pebre

barregem la farina amb la cervesa, intentant que no quedin grumolls i finalment s'hi afegeix l'ou. salpebrem les fulles i ja només queda sumergir-les dins la barreja anterior.

Tindrem l'oli calent a la paella, i anem incorporant les fulles molles de la barreja. No ens podem distreure gaire, ja que el fregit es molt ràpid, i de seguida s'ha de donar la volta i un cop es veu que ja agafa color, es retira i es deixar damunt de paper absorvent immediatament. Servir calentes.  Espero que us hagi agradat la recepta i d'aqui uns dies vull veure les vostres opinions....

5 comentaris:

  1. Que bones que són!! jo els he tastat a la Garrotxa (en diuen badocs allà)! llàstima que ho consideràven menjar de pobres i va estar a punt de perdre's!!
    ufff es que em fa unes dentetes mirar les fotos!!
    felicitats pel blog!

    ResponElimina
  2. Molt bones les flors de carbassons, i farcides també son bones

    ResponElimina
  3. gracies pel comentari, pero pel moment no les he fet mai farcides, s'accepten idees...!!!

    ResponElimina
  4. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    ResponElimina
  5. Aquí a Tortosa mos fotem l'estigma i tot, per lo menos a casa meua. Estàn boníssimes, llàstima que a vegades algunes piquen, no vos passa a vatros?

    ResponElimina