diumenge, 25 d’octubre del 2009

GALETES DE CARBASSA

Que passa quan has d'obrir una enorme carbassa, o bé congeles una part, o bé et dediques a fer sopa i galetes, com el que vaig fer aquesta setmana.
Si la carbassa pesava 4 kg aprox. ja podeu imaginar, tot el que va sortir.

Per fer les galetes, necessitem 100 gr. de puré de carbassa bullida, 100gr mantega pumada, 250gr sucre moreno, 300 gr farina, 3 ous, sal, 100 gr. panses sense pinyol.

Amb la mantega pomada, hi afegim el sucre, ous, farina i el pure de carbassa (haurem bullit solsament amb aigua, i deixat escórrer. afegir un pessic de sal i les panses.

En una safata del forn untada amb mantega (o bé amb paper d'estrassa) i anem col.locant cullerades de pasta per fer les porcions de galetes, intentant deixar espai suficient per que no s'enganxin les unes amb les altres.
 
S'ha de fornejar 20 minuts a 160º graus.

Aquestes galetes es recomanen per prendre amb un cafè.

Recepta treta de: karlos Arguiñano (Gran Recetario) 2001 Recetas sanas, baratas y sencillas.

2 comentaris:

  1. Hola Pilar,

    Només de llegir tinc ganes de posar-m'hi a fer-ho, només te volia fer una pregunta. Quan parles de mantega pumada, com es aquesta mantega?.

    :) Roser

    ResponElimina
  2. Hola Roser, primer de tot gracies per haver visitat el meu blog, i et convido a fer-te seguidora, aixi m'animo a anar-lo farcint de receptes. en quan a la mantega pumada, solsament has d'agafar la mantega qualsevol, i posar-la al microones molt poca estona, que quedi tova i no quedi desfeta. com si fos pumada, d'aqui ve el nom.

    ResponElimina