diumenge, 13 de juny del 2010

CREMA DE PORROS I POMES AMB CROSTONETS DE PA


Gracies al programa radiofonic de l'emisora Rac1, "tot es possible" i gracies de nou als programes de cuina que fa habitualment,  Mireia Carbó a la que vaig seguint habitualment, avui m'he atrevit a provar, als meus fogons, la vichyssoise però amb un toc de poma. Ha estat una bona idea, per fer menjar fruita algun membre de casa, i francament ha funcionat. Inclús en alguna ocasió que he tingut convidats a casa, els ha sorprès el gust diferent que dóna el toc de poma.

els ingredients utilitzats:  4 porros grans, 4 pomes, 50 gr. mantega, 750cl d'aigua, 1/2 litre de llet, sal, pebre i oli d'oliva.
Netegem els porros i les pomes i ho tallem petit, fonem la mantega amb l'oli (perque no es cremi la mantega mentre es fon) i s'incorporen els porros i pomes i deixem que quedi una mica rosset. Tot seguit, incorporem l'aigua i la llet i ho deixem coure aproximadament 10 minuts, passem per la batidora i rectiquem de sal i pebre.  tot seguit ho passem pel colador xinès i ja només quedarà guardar-ho a la nevera, per tal que a l'hora de servir estigui ben fresc.

De guarnició, he seguit les suggerencies de la Mireia, i he fet crostons de pa al forn, que francament es molt fàcil.  he utilitzat 4 llesques de pa de motlle, tallat a quadrets molt petits i es col.loca al mig del forn a 180º si tenim aire, i sinó es posa a dalt i baix, i vigilem, ja que quan es comença a veure el pa una mica torrat, ja es pot retirar i reservar. Es pot fer crostonets per tenir per altres ocasions, ja que es conserva molt bé.

una altra suggerencia de la Mireia, va ser tallar poma acida i regar-la amb suc de llimona per tal de que no s'oxidi, i servir apart i que cadascú es serveixi el que vulgui.

1 comentari:

  1. Gracias por visitar "Mi cocina" y enhorabuena por tu blog, verás que ya te sigo, me quedaré por aqui viendo tus platos.
    Entiendo el idioma catalán, ya que he trabajado muchisimo tiempo en Barcelona, tenía oficina en La Diagonal.
    Me encanta Cataluña.
    Por cierto el bote de leche condensada para el flan-tocino de cielo, de coco, que usé es el de La Lechera, si mal no recuerdo el de 250 gramos.
    Pero si le pones un poquito más o menos, el resultado será practicamente el mismo, está riquisimo.
    Ya sabes la cocina es experimentar uno mismo, pura quimica.
    Saludos cordiales.

    ResponElimina