Seguint amb la linea d'escoltar el programa radiofonic de Rac 1 amb Mireia Carbó, qui ens explica cada 15 dies un munt de receptes, fàcils, pràctiques i a vegades originals.http://rac1.org/totespossible/
Avui un explicaré la Sopa de Rap, que suposo que molts de vosaltres haureu fet una bona sopa de peix, però a vegades per mandra de posar-nos als fogons, s'acaba fent una sopa concentrada i en 10 minuts es té el sopar fet, encara que no tingui el mateix gust ni qualitat. El bó que tenen aquestes receptes, es que posant més quantitat, i trigant el mateix temps, pots tenir el àpat de varios dies, inclós poguent congelar part de la recepta.
Necessitem per 4 persones: 1 cua de rap-2 filets de lluç (opcional per acabar fent un plat únic)-8 gambes llagostineres (tot el peix es pot utilitzar congelat)- 1 1/2 lt aigua- 1 ceba gran- 2 dents d'all- 1 carrota- 3 tomates madurs- oli- sal - picada (pa torrat-6 ametlles-pinyons-safrà).
S'escalfa l'oli on hi posem les gambes, i al cap d'un moment hi afegim la ceba tallada i l'all, a foc mig fins que estigui força cuita, i tot seguit incorporem les tomates i carrota ratllades i deixarem a foc mig que vagi coent i quedi com si fós melmelada. Passat aquest temps, hi afegim el rap i lluç i ho cobrirem amb l'aigua calenta i deixem al foc mig durant 25 minuts. Quan hagi acabat la cocció, retirem les gambes, rap i lluç i deixarem refredar, i en quan hagi perdut l'escalfor, ho anirem esmicolant vigilant de no posar cap espina i ho guardarem reservar per incorporar a la sopa abans de servir a taula.
Afegim a la sopa la picada i els caps de les gambes que teniem reservades, i tot seguit ho passarem per la batidora (aixi queda tota la sustància de les gambes) i ho passem pel colador xinès.
Ara ja només queda decidir, si es vol fer un plat únic i complert per tal d'escalfar el brou i afegir-hi arròs i el peix reservat, o be si es vol es pot fer solsament el brou més el peix que teniem reservat.
Espero que us agradi, ja que queda un bon gust de boca.
Felicitats pel teu bloc, resulta molt interesant i pràctic.
ResponEliminaSalutacions