dimarts, 12 d’octubre del 2010

TIRAMISU DE CAN PAU

Després d'assistir al curs de cuina de Vilafant 2010, en David del Restaurant Can Pau de Cantallops http://www.restaurantcanpau.com/ ens va explicar el Tiramisu, que francament, l'únic secret es muntar bé les clares i la nata, ja que no necessita cocció, i només ha de reposar a la nevera de 12 a 24 hores.

els ingredients que necessitem:
250 gr. formatge Mascarpone-1/2 litre de nata per muntar-4 ous-20 melindros (tipus pa pessic)- 1 tassa de cafe-1 got de didalet (xupito) d'Amaretto (licor d'ametlles)- 50 gr. de cacau pols o bé tipus nesquik- 100 gr de sucre.

Separem les clares del rovell, es munten les clares a punt de neu, com si féssim merenge, i fem el mateix amb la nata, sense incorporar-hi sucre.
A part, haurem posat els rovells dels ous, el sucre, que batrem molt intensament perquè quedi ben lligat i el sucre fos, i afegit el formatge Mascarpone i un cop tot barrejat sense grumolls, anirem incorporant les clares muntades i la nata, donant-li voltes sense que perdi el volum, i al final i posem el cacau en pols, pero donar-li un toc de color.

Agafem una safata rectangular (com les de fer canelons) i col.loquem els melindros fins fer una base compacta, i amb l'ajuda d'un pinzell de cuina, banyarem amb la barreja que haurem fet amb el cafe i el licor (no s'aprecia en el cas que hi hagi nens), i tot seguit, hi posem part de la barreja anterior, una altra capa de melindros, els banyem amb el cafe-licor sobrant, i posem l'ultima capa de barreja.   Es pot empolsar amb cacao en pols, í també a l'hora de servir, es pot tornar a rectificar de cacau. Francament, tal com he comentat, només s'ha de tapar amb paper film, i deixar-lo reposar a la nevera per proper dia.



1 comentari:

  1. MMMMMMM.... Va, la setmana que ve faig el meu, que és la recepta del centre d'Itàlia...

    Per cert... saps què vol dir TIRAMISÙ? Són dues paraules: Tirami Sù, és a dir: tira'm per damunt... però clar, a vosaltres us hi falta l'ingredient més important perquè sigui un TIRAMISÙ: El cafè!!!!!

    El Tiramisù és tiramisù quan hi tires el cafè per damunt.

    Però segur que el teu és DELICIÓS!!!!!!

    Felicitats, Pilar, per ser tan bona a la cuina!

    ResponElimina