diumenge, 5 de desembre del 2010

PASTIS DE POMA CASOLANA

Encara queden pomes de la collita de l'avi Angel, però com ja comencen a estar una mica arrugades les aprofitem per fer-ne una coca, i així evitem tirar-les, ja que quan porten gaires dies a la fruitera, ningú les agafa per menjar-se-les. Que ben acostumats que estem !!!  ....Algú donaria per tenir una poma encara que estigués arrugada com una velleta.

Necessitem:
  • 1kg de poma
  • 1 got de llet
  • 1 got de farina
  • 1 got de sucre
  • 2 ous
  • 1 pessic de sal
Primer de tot, per fer qualsevol coca, comencem a escalfar el forn a 220º, per tal de que al posar la coca, ja tingui la temperatura desitjada. Es pelen les pomes, i se'n reserven 1-2 depenen de la mida, per posar al damunt. Amb la resta de pomes, es trituren amb ajuda de minipimer i s'hi afegeix la resta d'ingredients fins que quedi una pasta fina.
Utilitzem un motlle desmuntable, al que haurem escampat mantega i paper vegetal (per evitar que s'enganxi) o bé utilitzaem un motlle de silicona.
S'incorpora la massa obtinguda, i anem col.locant les lamines de poma en forma de mitja lluna fins cobrir la massa, emposem de sucre perque quedi caramelitzat.
Posem al forn a la temperatura inicial 220º, durant 1 hora aprox.
Es aconsellable, deixar-la reposar 12 hores, pero si la volem consumir aviat, la deixem a la terrassa que amb el fred que cau aquest mes de desembre, aviat estarà a temperatura ambient. (vigilant que no passi cap gat i se la cruspeixi)

4 comentaris:

  1. quina bona pinta! llàstima que a mi no m'agrada la fruita! Felicitats!

    ResponElimina
  2. Els pastissos de poma són tot un clàssic a la cuina, eh?. Però afortunadament hi ha tantes varietats, que sempre en podem descobrir una de nova. No l'he fet mai posant poma triturada a la massa. Ha de quedar molt melós, oi?.

    ResponElimina
  3. Pilar ya lo tengo en el horno... a ver si sale bueno, ya te explicare. el tuyo estaba buenisimo

    ResponElimina
  4. Mmm...quina recepta més bona. Jo tampoc he triturat mai la poma però ho haure de provar perquè els pastissos de poma els trobo Irrestibles!! Un petó, Paula (bontiberi.blogspot.com)

    ResponElimina