AULA DE CUINA DE VILAFANT

COMENÇA EL PROJECTE "AULA DE CUINA" AMB LA 1ª EDICIÓ.  AQUI US DEIXO LA MEVA PRESENTACIÓ FETA A L'AJUNTAMENT EL DIA 1 DE FEBRER 2011 DAVANT DE TOTS ELS ALUMNES:


Com a coordinadora vull explicar-vos el funcionament de l’aula, però primer de tot, vull que coneixeu una mica la meva il·lusió per la cuina. Francament estic contenta per l’èxit de participació, ja que veig que teniu ganes de posar-vos davant dels fogons.
Vull agrair a la regidoria de cultura per haver-me acceptat com a coordinadora, i a més m’agradaria que ningú s’oblidés de la feina feta per tot l’equip de “millorem la nostra cuina” que desprès de 11 anys de treball, deixen  un bon gust de boca i renom a la cuina de Vilafant, ja que durant aquests anys han passat molts cuiners, dels qui n’hem après un munt de receptes.
M’encanta cuinar, preparar nous plats i deixar-ho ben escrit.
Fa més d’un any que vaig engegar el projecte del blog de cuina, on hi vaig anotant totes les receptes noves que vaig fent, tant tretes de llibres, com de pagines webs, apunts o classes de cuina.
En el món de la cuina, sempre s’aprenen coses noves, i m’encanta que la gent pugui transmetre aquelles receptes oblidades, o guardades al calaix de la mare.
De petita anàvem a matar el porc a casa dels avis i quan veies fer les botifarres, ningú tenia una llibreta amb les quantitats apuntades, però sempre sortien igual de bones. Ja podies preguntar “ que hi poses?”, que sempre et deien un grapat de sal, pebre, tocino, però mai la mida exacte. Si feien brunyols, el mateix passava, una mica de resolis, 1 polsim de matafaluga, sense aconseguir trobar-ne la recepta exacte. Això m’ha engrescat a tirar endavant aquest projecte, per intentar que no es perdi cap recepta dels nostres fogons. Encara recordo la meva avia Conxita, fent el “platillo” o els “bolets en vinagre” d’aperitiu,  que esperaves trobar a taula el dia de Festa Major. Plats que en tinc un gran record, però que en cap moment vaig apuntar-me. Per tant, aprofitant les noves tecnologies, vaig fent el meu receptari per tenir-lo a mà i obert a tothom qui vulgui.
Avui  comença “l’AULA DE CUINA” a Vilafant. Un projecte que s’engega  amb la idea de fer classes participatives,  ja que no només s’embrutarà les mans el cuiner, sinó que tothom que està aquí, haurà de posar-se el davantal, agafar els estris culinaris, i ajudar als cuiners perquè tot seguit, tothom en pugui fer un tastet.
Us avanço que el dia de les conserves, haurem de portar estris de cuina, perquè cadascú es farà el seu pot per tenir al Rebost de casa.
I ja un cop haguem après tot el que els 8 cuiners ens hagin ensenyat, farem un sopar de comiat, on apart de gresca caldrà que cadascú faci un dels plats fets a l’aula, que tots plegats menjarem.
I ara ja nomes em queda dir-vos, que qualsevol suggerència o queixa que pugui sortir  durant el curs serà ben rebuda, per així poder obtenir un bon resultat de la 1ª edició de l’aula de cuina, i poder donar continuïtat al projecte, ja que  al calaix han quedat moltes idees anotades per la propera edició.
Pilar Torrent
Vilafant 1 de Febrer 2011