dimarts, 5 d’octubre del 2010

ENCURTITS (VERDURETES EN VINAGRE)

Després de fer el  "CURS DE CONSERVES" A Sant Pere Pescador de mans de "REBOST DE L'EMPORDANET"http://www.rebostempordanet.com/  començen els resultats:

He preparat des de casa, els encurtits amb les verduretes que he trovat al mercat. Les quantitats son aproximades, ja que depenen dels pots que es volguin omplir.


He utilitzat:  Bròquil blanc, Coliflor verda, Carrota, Cebes del Rostit, Pebrot italià, Alls, però cadascú els pots fer a gust del consumidor.
Primer de tot, per qualsevol conserva, haurem de preparar els pots, esterilitzant-los i secant-los molt bé.

Hi ha verdures, que s'hauran de blanquejar, com es el cas del bròquil, coliflor i carrota i posteriorment refrescar-les.
Ara ja es el moment d'omplir els pots, posarem al fons una fulla de llorer, i tot seguit anirem intercalant les verdures a gust de cadascú, fent pressió per tal de que quedi ben compacte. Hi afegit les herbes, com per exemple: herbes de provença, pebre en gra, fulles de llorer, o qualsevol altre que ens vingui de gust.
Ara ja només ens queda preparar la proporció d'aigua i sal, utilitzant la prova de l'ou.  Quan l'aigua sigui prou salada, l'ou cru surarà dins l'aigua.

Acabarem d'omplir els pots amb 3/4 parts de vinagre blanc o de poma i la resta d'aigua salada, tapant el pot, ja només faltarà esperar 3 mesos i ja es podrà consumir.

1 comentari:

  1. ¡¡Qué maravilla!! Nunca lo he hecho, así que otra asignatura pendiente más en "Mi cocina"
    Saludos cordiales

    ResponElimina