dimarts, 9 de novembre del 2010

TRINXAT DE LA CERDANYA

Revisant les meves anotacions de cuina que feia molt de temps que no mirava vaig trobar el trinxat....!!! Recordo de petita que no m'agradava gens, solsament em menjava la xuia!!! 
Ahir vaig anar a veure els avis, i mira per on, que l'avi Angel havia portat una col de l'hort.....Quina sort tenir hortelà a la familia.....!!! I com que feia molt de temps que no feia aquest plat em vaig posar a bullir la col, llàstima l'olor que desprèn...!!!

Per fer aquest trinxat necessitem:
1 col d'hivern
1kg de patates
1 gra d'all
4 talls de cansalada viada
oli
sal

Tallem la col a trossos i retirem el tronc central. La posem a bullir amb abundant aigua i sal, durant 20 minuts. De mentre pelem les patates i les  tallem i un cop passat aquest temps, les incorporem a l'olla, deixarem coure uns 20 minuts més. Un cop veiem que la verdura es cuita l'escorrem i ho reservem.
Posem una paella al foc amb l'oli i fregim l'all que haurem picat i el retirem de seguida, i ara ja nomès falta rossejar la xuia (cansalada viada) que haurem tallat molt prima perquè quedin ben cruixents. Inclòs se'n poden fregir més del compte i tallar-les petites per incorporar-les al trinxat al final.
A la mateixa paella, amb l'oli que ens ha sobrat hi posem la verdura que teniem reservada i amb l'ajuda d'una forquilla o estri de fusta (per no fer malbé la paella) l'anem aixafant per anar incorporant tots els sabors, fins que quedi un puré homogeni i més tard, ho deixem amb forma de truita de patates, que quedi ben rossejat per un costat, donem la volta, i deixem rossejar per l'altra costat.  Ara ja nomès falta afegir-hi la xuia i l'all que teniem reservat.
Si es vol es pot posar una xuixa punxada a cada plat, per decoració, o bé tallar les xuies hi incorporar-les a la verdura.

2 comentaris:

  1. Hola Pilar!
    Ja estàs al llistat de la gastrosfera.cat d'Olleta de verdures!! Gràcies per venir a dir-nos-ho! La veritat és que no donem a l'abast per detectar-vos a tots!
    I tens tota la raó del món: de seguida es buida el plat! ;-)

    Salut i bona feina amb el bloc!

    ResponElimina
  2. Hola Pilar,

    T'he descobert a partir del teu comentari a l'Olleta de Verdures. He donat una petita volta pel teu bloc i he trobat uns spaghettis amb salsa de ceps i nous que m'han robat el cor. T'enllaço al nostre bloc, per tenir-te més a mà!

    I bon senyal que en un tres i no res no quedi res al plat, eh?

    ResponElimina