dijous, 14 d’abril del 2011

MELMELADA DE MADUIXA

DESPRÉS DE DEIXAR-VOS PENJATS UNS MESOS, VOLDRIA DISCULPAR-ME ENCARA QUE MOLTS JA SABEU QUE HE ESTAT ENFEINADA ORGANITZANT L'AULA DE CUINA DE VILAFANT I NO EM SOBRAVA GAIRES ESTONES PER PUBLICAR-NE RECEPTES.  MOLTS ALUMNES DE L'AULA EM DEMANÀVEU QUE PUBLIQUÉS LES RECEPTES QUE S'HAN ANAT FENT, I TAL COM US VAIG DIR, NOMÉS PUBLICO RECEPTES QUE HAGI CUINAT A CASA. O SIGUI, QUE ALGUNA QUE ALTRA JA LA FARÉ, I S'ANIRAN PENJANT.....  TOT ARRIBARÀ...  PER TANT, AQUÍ EN TENIU UNA MOSTRA, ENCARA QUE TAMBÉ TINGUI PUBLICADA LA DE PRÉSSEC... TAL COM EN MANEL ENS VA FER LA MELMELADA DE KIWI, JO US LA FAIG DE MADUIXA QUE ARA ES EL TEMPS.  VAIG ANAR A LA FRUITERIA DEL BARRI, I TENIEN MADUIXES D'OFERTA, FRANCAMENT EN VAIG COMPRAR 6 KG PER POCS DINERS I N'HE AFEGIT UNA CAIXA QUE TENIA A LA NEVERA.


AL ARRIBAR A CASA EM POSO MANS A LA FEINA, I AMB AJUDA DEL MEU HOME ARA TOCA NETEJAR-LES. SENSE TREURE'N LA CUA LES VAIG POSAR EN REMULL PER RENTAR-LES. EN RESERVEM LES FULLES I LES MADUIXES QUE ESTAN EN MOLT MAL ESTAT JA QUE AL FINAL EN FAREM UNA GELEA. 
D'ALTRA BANDA RESERVEM LES MADUIXES PER FER-NE LA MELMELADA JA QUE LES PESAREM ABANS DE POSAR-LES A L'OLLA.

AL FINAL N'HAN SORTIT MÉS DE 5 KG DE MADUIXA NETA, PERO COM NO TINC SUCRE SUFICIENT, FARE MELMELADA PER 5 KG.

ELS INGREDIENTS UTILITZATS SON:

5 KG DE MADUIXA NETA
6 POMES 
5 LLIMONES
450GR DE SUCRE X KG DE FRUITA
1 BRANCA DE CANYELLA
1 POLSIM DE PEBRE.

POSEM LA MADUIXA, EL SUCRE, LA PELL DE LES LLIMONES, LA BRANCA DE CANYELLA AL FOC I ANEM REMENANT DE TANT EN TANT, QUAN COMENÇA A BULLIR, ANEM TRAIENT L'ESCUMA, JA QUE ES TOTA LA BRUTÍCIA QUE VA SURANT.  HO  DEIXEM AL FOC DURANT 1/2 HORA APROX A FOC FORT, DE MENTRE VAIG ANAR PREPARANT ELS POTS QUE JA TENIA EL DIA ABANS ESTERILITZATS A PUNT PER OMPLIR-LOS A ÚLTIM MOMENT.
PASSADA LA MITJA HORA, VAIG ANAR RETIRANT LES PELLS DE LLIMONA I LA CANYELLA. AFEGIM EL SUC DE LES LLIMONES I EL POLSIM DE PEBRE, I DEIXEM 10 MINUTS PERQUÈ S'AJUNTIN ELS AROMES. ABAIXEM UNA MICA EL FOC, PERÒ SENSE APAGAR-LO I AMB L'AJUDA D'UN ENÇAT(JERRA) OMPLIM ELS POTS I POSEM CAP PER AVALL, PERQUÈ ENS FACI EL BUIT, I TINGUEM MELMELADA PER MOLTS ANYS.

FRANCAMENT, HE DE FELICITAR AL MANEL DEL "REBOST DEL EMPORDANET" PER TOTS ELS CONEIXEMENTS QUE ENS HA TRANSMÈS DINS EL MÓN DE LES MELMELADES. TENIR EL MEU REBOST A CASA ERA EL MEU SOMNI, I AMB ELL HO HE ACONSEGUIT.
EN QUAN ALS QUE VISITEU EL MEU BLOG US HAIG DE DEMANAR QUE HI DEIXEU ELS VOSTRES COMENTARIS, JA QUE ES UNA MANERA D'AGRAIR-NOS LA FEINA FETA. GRACIES DE NOU.

3 comentaris:

  1. Quines fotos més boniques! Felicitats Pilar! D'això se'n diu ser una ARTISTA!!!!!

    ResponElimina
  2. Quina melmelada Pilar!! En Manel sap com transmetre la seva filosofia i tu l'has captat.

    ResponElimina
  3. Hola Pilar que buena receta aunque en catalan no me manejo nada, le di al traductor y asi si , de todasformas mi marido estuvo tiempo viviendo alli y si tengo dudas le preguntare, me encanta esta jalea tendre que hacerla, besos

    ResponElimina