dijous, 5 de juliol del 2012

13è Concurs de Receptes de Cuina Bon Preu-Esclat

Després d'estar un munt de temps sense fer cap post, però a curt plaç intentaré seguir amb vosaltres habitualment. Els motius han estat diversos, entre d'altres el més destacable ha estat l'ajudant nou que tinc a la cuina (La Thermomix) gran culpable de que no sigui aquí amb vosaltres, ja que de mica en mica la vaig coneixent, i cada vegada engresca més. D'altres motius no culinaris, sinó de feina del despatx i organitzar un gran viatge que ja he fet juntament amb el meu home. Però ja torno a ser aquí per donar-vos guerra. Un d'aquests motius ha estat la gran notícia que ni jo esperava....Ja que quan la vaig rebre, ni jo recordava d'on venia. Va ser després de reflexionar una llarga estona, que vaig recordar el moment en el que vaig decidir participar al 13è Concurs de receptes de cuina del grup Bon Preu-Esclat.

Recordo una tarda d'hivern, freda i plujosa, la meva companya de feina Rosa havia anat a comprar al supermercat habitual, i un noi sud-americà li va donar un tríptic del concurs i li va dir: "Le gustaria participar en un concurso de cocina de Chile".... al arribar jo a a la feina, m'ho va donar sabent que m'encanta la cuina. Jo no veia la paraula Chile enlloc i va ser al cap de molta estona quan de sobte vaig comprendre que el Chile era el XIII (13) concurs......!!!!! Era una excusa com una d'altra per participar, el cas es que cada any agafava el tríptic però sempre s'havia quedat al pilot de les revistes fins que acabava a les escombraries, ja que s'havia acabat el plaç.

La idea de incloure la meva recepta, va venir donada per una altra casualitat d'aquelles que si hi penses no ho fas. Soc membre de la Colla Castellera de Figueres, i de tant en tant, per engrescar més a la gent que vingui als assajos i poder fer millors actuacions organitzem un petit pica-pica i la gent voluntàriament porta truites (habitualment de patata i ceba) i a vegades d'altres ingredients. I d'aquí va sorgir la meva recepta, el dia abans feia molt fred, vaig pensar en fer una olla gran d'Escudella, i amb la verdura i carn sobrant, a casa no en fan gaire festa, així que vaig pensar, en inventar-me "TRUITA D'ESCUDELLA" i vaig improvitzar la recepta saltejant les verdures per la paella i tot seguit fent-ne una truita com de costum, i amb la carn unes bones croquetes casolanes.

Aquí us deixo un petit retall del correu-e rebut avui 4 de juliol 2012. En quan tingui fotos de l'esdeveniment acabaré aquest post i us posaré la recepta que no té cap secret però el nom es original, i en temps de crisi, s'ha d'aprofitar tot.
"Us enviem aquest escrit per comunicar-vos que una de les vostres receptes ha estat premiada en la 13a edició del Concurs de Cuina Bonpreu-Esclat, amb la col·laboració de la revista Cuina.
La seva recepta ha estat escollida entre les més de 6.500 presentades al Concurs de Cuina d’enguany, durant els mesos de març i maig, en les categories d’entrants, primers plats, segons plats, postres i també la de pares i fills. Com ja és tradició, les receptes han estat seleccionades per un jurat especialitzat, format pel periodista gastronòmic Pere Tàpias; el president de l’Institut Català de la Cuina, Xavier Mestres; l’assessora nutricional i crítica gastronòmica Magda Carlas i els xefs Pep Nogué i David Lienas, col·laboradors de l’Espai del Consum.
Ens agradaria que assistíssiu a l’acte de lliurament de premis que tindrà lloc el proper dijous, 12 de juliol, a les 18.30 h al City Park Hotel, situat a la carretera Reial, 132, de Sant Just Desvern. Els guanyadors assistents rebreu el premi del concurs i també participareu en el sorteig de 6.000 euros* així com un cap de setmana a Prades, un altre cap de setmana a la Seu d’Urgell cedits per la Federació Catalana de Denominació d’Origen Protegida i Indicació Geogràfica Protegida. I, finalment, se sortejaràn dues visites amb tast a les Caves Codorniu.

Ara ja nomes falta esperar el proper dijous per trovar-nos tots els guanyadors i esperar recollir amb sorpresa el premi d'un lot de productes de cuina i una suscripció a la revista Cuines. I si tenim sort potser caura alguna sorpresa d'ultima hora, tot depen de la sort que tinguem, pensant que es el 13è concurs potser tenim sort...!!! 
La propera setmana us en donaré més detalls de quan han anat els sortejos, i alguna foto que penjaré. Fins Aviat.
Han passat un munt de dies, i com el premi va ser de consolació com la majoria dels 700 participants, no en vaig fer cap escrit. Varen fer-ne un berenar pica-pica i tothom se'n va emportar un lot de productes Bon Preu i un petit electrodomèstic que vaig regalar al meu fill.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada