Avui per donar cloenda a les meves vacances d'estiu em venia de gust fer un plat fàcil per no haver d'embrutar gaire la cuina i fer un plat únic.
Ahir a l'anar a fer la compra setmanal, al supermercat hi havia dorades molt maques i a bon preu, per tant em vaig animar a buscar alguna recepta dins el meu nou armari i amb l'ajuda del llibre "Gran Recetario de Karlos Arguiñano" he fet una barreja de 2 receptes.
Per 2 persones necessitem:
2 Dorades filetejades
sal gruixuda
oli
4 patates
2 cebes
3 dents d'all
2 pebrots verds
sal
oli oliva
Primer de tot preparem la guarnició.
Tallem les patates a rodanxes molt primes, aprox 3 mm si convé amb l'ajuda d'una mandolina i les deixem una estona amb aigua perquè deixen anar la fècula. Un cop escorregudes les reservem.
Tallem a la mateixa mida les cebes, alls i pebrots.
Anirem escalfant la paella amb força quantitat d'oli a foc mitjà-alt.
Tot seguit incorporem les patates i a mitja cocció i afegim la ceba, all i pebrot, anant remenant en compte, ho salem i ho deixem uns 20 minuts aproximadament, fins que veiem que la patata es comença enrossir.
Passem la verdura en un escorredor per tal de què deixi anar l'excés d'oli fins a l'hora de muntar el plat.
Preparem la dorada que tindrem prèviament sense escata i en filets.
Posem una safata del forn amb paper d'alumini i un raig d'oli. Posem les dorades amb la pell cap amunt amb un grapat de sal gruixuda que escamparem a sobre de cada filet.
Abans haurem preescalfat el forn a 220º i posem la dorada durant 10 minuts.
Tot seguit, retirem el peix del forn i deixem 2 minuts que perdi una mica de temperatura i tot seguit traurem la pell juntament amb la sal gruixuda. Ens quedarà un filet a punt de muntar el plat.
Aquí en teniu el plat muntat. No patiu que no ha quedat gens salat.
Posem 1 o 2 filets per persona i la guarnició que teníem reservada. Per decorar he fet servit unes escames de sal al pebre vermell, i escames de sal negre.
Dorada al forn amb escames de sal negre i patates panadera. |
Dorada al forn amb escames de sal amb pebre vermell i patates panadera. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada