dijous, 17 de juny del 2010

SOPA DE RAP


Seguint amb la linea d'escoltar el programa radiofonic de Rac 1 amb Mireia Carbó, qui ens explica cada 15 dies un munt de receptes, fàcils, pràctiques i a vegades originals.http://rac1.org/totespossible/
Avui un explicaré la Sopa de Rap, que suposo que molts de vosaltres haureu fet una bona sopa de peix, però a vegades per mandra de posar-nos als fogons, s'acaba fent una sopa concentrada i en 10 minuts es té el sopar fet, encara que no tingui el mateix gust ni qualitat. El bó que tenen aquestes receptes, es que posant més quantitat, i trigant el mateix temps, pots tenir el àpat de varios dies, inclós poguent congelar part de la recepta.

Necessitem per 4 persones:  1 cua de rap-2 filets de lluç (opcional per acabar fent un plat únic)-8 gambes llagostineres (tot el peix es pot utilitzar congelat)- 1 1/2 lt aigua- 1 ceba gran- 2 dents d'all- 1 carrota- 3 tomates madurs- oli- sal - picada (pa torrat-6 ametlles-pinyons-safrà).

S'escalfa l'oli on hi posem les gambes, i al cap d'un moment hi afegim la ceba tallada i l'all, a foc mig fins que estigui força cuita, i tot seguit incorporem les tomates i carrota ratllades i deixarem a foc mig que vagi coent i quedi com si fós melmelada. Passat aquest temps, hi afegim el rap i lluç i ho cobrirem amb l'aigua calenta i deixem al foc mig durant 25 minuts. Quan hagi acabat la cocció, retirem les gambes, rap i lluç i deixarem refredar, i en quan hagi perdut l'escalfor, ho anirem esmicolant vigilant de no posar cap espina i ho guardarem reservar per incorporar a la sopa abans de servir a taula.
Afegim a la sopa la picada i els caps de les gambes que teniem reservades, i tot seguit ho passarem per la batidora (aixi queda tota la sustància de les gambes) i ho passem pel colador xinès.
Ara ja només queda decidir, si es vol fer un plat únic i complert per tal d'escalfar el brou i afegir-hi arròs i el peix reservat,  o be si es vol es pot fer solsament el brou més el peix que teniem reservat.

Espero que us agradi, ja que queda un bon gust de boca.

1 comentari:

  1. Felicitats pel teu bloc, resulta molt interesant i pràctic.
    Salutacions

    ResponElimina