dissabte, 16 d’octubre del 2010

SALSA PESTO

Feia temps que no feia la salsa, però des de que vaig anar al curs de conserves, em vaig tornar a engrescar, ja que francament es molt fàcil fer-la i a més he trobat algun truc perquè no perdi el color verd.  L'unic que has de tenir a l'abast es una bona alfàbrega fresca, o bé la compres al mercat o lloc de confiança, o bé en plantes al jardi o a l'hort i així sempre la tens fresca i a punt per fer-la servir.

necessitem:
250 gr fulles alfàbrega
pinyons saltejats 
2 dents d'all
35 gr. de formatge parmesà (aprox)
80 gr oli oliva (aprox)
sal

Separem les fulles de la branca, i les anem reservant, posem una olla al foc amb aigua, i quan comenci a bullir, hi aboquem les fulles fins que torni a arrencar el bull, (2 minuts aprox) només escaldar-les. Hem de tenir preparat un bol amb aigua freda (o be amb gel) per baixar la temperatura ràpidament, ja que sinó quedarien cuites i el que volem es potenciar el color verd.
Ara, només falta escórrer les fulles, i posar-les damunt de paper absorbent o un drap de cuina, per treure tota l'aigua possible.
Posem dins el pot de la batedora, les fulles d'alfàbrega, els pinyons saltejats a la paella (sense gens d'oli) i les dents d'all una mica picades, i una part d'oli d'oliva; triturem i quan ja està tot compacte, només falta afegir-hi el formatge ratllat i més oli, fins que tinguem una salsa ben lligada. Provem el gust, ja que si convé s'ha de rectificar de sal, o pebre segons el gust de cadascú.
si volguéssim més quantitat, només hem d'anar afegint-hi pinyons i oli, i anirà creixent la salsa. Aquesta salsa es guarda a la nevera durant 3-4 mesos, i no convé fer el bany maria per posar-la al rebost, ja que quedaria l'alfàbrega cuita.

Hi ha opcions, de substituir l'alfàbrega, per altres herbes de fulla tova, com pot ser menta.

1 comentari: