dilluns, 24 de gener del 2011

PINYA FARCIDA DE CREMA CATALANA

Aquest plat el vaig provar per primera vegada en el casament de la meva amiga Encarna, farà aproximadament 20 anys, i com que ens en recordem sovint, de tant en tant m'agrada repertir-lo, però fins avui no havia pensat en penjar-lo, es molt senzill de fer i a vegades nomes penso en receptes més complicades.
Tallem la pinya de dalt a baix, intentant de no trencar les fulles. S'acostuma a fer en pinyes baby per fer-ne racions individuals. Es treu la part central de la pinya, ja que es molt dura, i la resta de polpa es va reservant fent daus petits, que posteriorment ho barregerem amb la crema.

Per fer una crema catalana casolana, necessitem els ingredients:

  • 500 ml de llet sencera
  • 5 rovells d'ou
  • 100 gr. de sucre
  • 20 gr maizena
  • 1 canó de canyella
  • 1 pell de llimona
Es barreja la llet i la meitat del sucre, amb la canyella i pell de la llimona i ho deixem que bulli a foc mig-alt. un cop comença arrencar el bull, ho deixem infusionar durant 5 minuts.
A part haurem barrejat els 5 rovells d'ou, amb la resta de sucre i despres de remenar-ho hi afegim la maizena, tornant a remenar energicament, per tal que no quedi cap grumoll.
Un cop la llet ja estigui infusionada, es retira del cassó els ingredients infusionats, i tot seguit s'hi aboca la barreja anterior dels ous, i sense parar de remenar ho deixem un moment a foc lent, i a la que quedi una textura espesa es retira del foc i es deixa refredar.

Ara ja nomès falta emplatar, barregem en un recipient la pinya tallada amb la crema catalana, i en farcim les meitats de pinya, i ja a ultim moment, empolzem damunt el farcit força sucre, i el cremem per tal que quedi el sucre caramelitzat.

Espero que pogueu disfrutar-ne, ja que es un postre molt refrescant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada