divendres, 11 de gener del 2013

LLUÇ EN SALSA VERDA AMB GAMBES I ROSSELLONES

Fa molt temps que estic totalment desconnectada sense penjar cap mena de receptes, pero ja us vaig comentar en els últims posts que la gran culpa es de la nova amiga que tinc a la cuina, la Thermomix.
Començo l'any 2013 a carregar les piles, i així aniré transmeten les receptes que per mi destaquen per la seva el·laboració i resultats sorprenents.  Aquesta recepta es extreta de la revista  Thermomix, nº 51 de www.thermomixmagazine.com  del mes de gener 2013.

Aquest plat es per 6 persones, encara que nosaltres hem fet plat únic, i entre jo i el meu marit ha volat tot. Estava una mica ensopida per problemes a la feina, i com ahir la Doctora em va animar força, ja que desprès de les vacances del Nadal havia perdut quasi 2 kg, cosa no habitual desprès de provar els torrons casolans.

  • 6 rodanxes Lluç  (aprox 1kg)
  • 200 gr rosellones
  • 100 gr ceba en trossos
  • 40 gr d'oli oliva
  • 100 gr vi blanc
  • 200 gr aigua
  • 1 culleradeta sal
  • pebre molt
  • 10 gr farina
  • 200 gr gambes crues pelades
  • 5 branques julivert

Untem amb oli el recipient Varoma i tot seguit hi posem el lluç i reservem. Per altra banda, les rossellones es posen en remull amb aigua tèbia i 2 cullerades de sal perque en deixin anar la sorra i les reservem.
Comencem a preparar la salsa, posem la ceba al got Vaso cerrado i la trinxem  3seg / Vel 5.  Tot seguit incorporem l'oli i deixem sofregir 7 min /Varoma/1 minut.  Ara hi afegim el vi i deixem 1min/Varoma/Vel 1 sense posar el cubilet perquè evapori l'alcohol del vi. Ara ja nomes queda esbandir les rossellones perquè no quedi sorra i les posem a la safata Varoma i ara ja nomes falta afegir-hi l'aigua, sal i pebre i col·locar el Varoma a la seva posició durant 15 min/Varoma/Vel 1.  D'aquesta manera s'aniran obrint les cloves i el suc que desprenguin anirà caient damunt el lluç agafant mes bon gust.
Passat aquest temps, retirem el Varoma i reservem. Afegim 1/2 cubilet d'aigua amb la farina desfeta al Vaso cerrado i programem 2 min/Varoma /Vel 1. Un cop engegem la màquina anem tirant pel forat les gambes i el julivert picat. I ara ja nomes queda emplatar el lluç, les rossellones al voltant rebutjant les que no s'han obert i regant amb la salsa amb gambes.

Bon profit... !!!  Ah per cert, tingueu el pa preparat per sucar el brou del plat.  





2 comentaris:

  1. Benvolguda Carme
    Som la Laura Solanilla i en F. Xavier Medina, professors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Des de la nostra activitat de recerca universitària hem posat en marxa un projecte d’estudi sobre la gastrosfera en català, en el qual t’agrairíem molt si ens poguessis facilitar-nos la teva ajuda.

    En els dos darrers anys, el nombre de blogs sobre cuina escrits en català ha augmentat significativament. Fa poc més de tres anys rondaven la cinquantena, i avui dia en tenim ja localitzats més de 375. I el nombre segueix augmentant.

    Cada cop hi ha més persones d’origen divers que decideixen parlar de cuina en català. I com que pensem que val la pena saber qui som i cap a on anem, hem decidit iniciar aquesta recerca.

    En aquest sentit, t’agrairem si pots fer arribar aquesta enquesta (http://dom.cat/6n6) a totes aquelles persones que coneguis, i que tinguin un bloc gastronòmic en català.

    Amb les vostres respostes, intentarem obtenir una informació que situï la gastrosfera en català en el lloc que actualment creiem que mereix.

    Gràcies per la teva col•laboració

    Laura Solanilla (lsolanilla@uoc.edu)
    F. Xavier Medina (fxmedina@uoc.edu)

    ResponElimina
  2. Hola Pilar,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Bernat
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina