dijous, 21 d’octubre del 2010

MELMELADA DE PERA AMB AROMA DE VAINILLA

Gracies a la Montse i en Josep Maria, he provat de fer la melmelada de pera, ja que tenien excedent de fruita al seu jardí, i abans no es facin malbé, he optat per posar-les a coure. Seguint les mateixes indicacions que la melmelada de préssec, he procedit de la mateixa manera, l'únic que en aquest cas pelarem les peres, també les deixarem en remull amb el sucre tota la nit, i per cada kg de fruita afegirem 450 gr.de sucre, 2 pomes i el suc de 2 llimones (només posarem a la cocció les cloves de llimona) , he deixat coure només 30 minuts la fruita, ja que era una fruita molt tova i tenia tendència a enganxar-se.  
Ara ja només afegirem el suc de les llimones (que servirà de conservant) i la baina de vainilla (que haurem obert i tret la carn de l'interior, on hi ha tots els aromes, amb l'ajuda d'un paper i una cullereta) i afegirem a la cassola i deixarem uns minuts.
Tot seguit, només faltarà empotar i posar el pot cap per avall, per tal de fer el buit.
Des de que tinc al.lergia, tinc el sentit de l'olfacte força atrofiat, i francament, m'han arribat més els aromes de la pera en plena cocció, que no el préssec, quan encara no havia afegit la vainilla.  Això m'alegra moltissim, ja que a vegades penso que no sento cap olor, i francament quan t'arriba, et reconforta moltissim.....!!!  Espero que us agradi la idea, i gràcies al perer d'en Josep Maria i la seva Harley....!!!!


2 comentaris:

  1. ¡¡Qué envidia me das!! Sana pero envidia, es una de mis asignaturas pendientes, y tu la haces riquisimas...... tendré en cuenta tu buen hacer
    Petonets

    ResponElimina