dijous, 28 d’octubre del 2010

MELMELADA DE TOMATA

SEGUINT AMB LA MEVA DERIA DE LES MELMELADES, I AMB LA GRAN AJUDA D'EN MANEL, JA QUE VAIG TENIR ALGUN QUE ALTRE PROBLEMA PER FER LA CONSERVA, VAIG NECESSITA:
1KG TOMATA JA NETA
400 GR SUCRE
EL SUC DE 2 LLIMONES
POMA
ESCALDAR LES TOMATES FINS Q ESPLOTIN LA PELL
REFREDAR LES TOMATES I PELAR-LES APROFITANT TOT EL SUC QUE PUGI CAURE RECOLLINT-LO EN UN COLADOR I TREURE TOTA LA GRANA POSSIBLE.
ARA ES EL MOMENT DE PESAR LA TOMATA PER OBTENIR LES PROPORCIONS DEL ALTRES INGREDIENTS.
INCORPORAR EL SUCRE I BARREJAR PERQUE QUEDI TOT HOMOGENI. COURE AMB L'OLLA TAPADA PER TAL DE QUE NO ESQUITXI I ANAR REMENANT DE MICA EN MICA.  AL COMENÇAR A BULLIR, ANAR RETIRANT L'ESCUMA QUE FA, JA QUE SON LES IMPURESES DE LA VERDURA.

RESERVEM LA MEITAT DE LA SALSA TOMATE ON AFEGIM LA POMA I HO TRITUREM TOT AMB L'AJUDA DE LA BATEDORA, I A L'ALTRA RESTA DE SALSA, HI PASEM LA BATEDORA PQ QUEDI FINA. ARA JA PODEM BARREJAR LES SALSES QUE HAVIEM SEPARAT ANTERIORMENT, ANANT REMENANT I TINGUEM EN COMPTE DE QUE EL SUCRE NO S'ENGANXI AL FONS DE L'OLLA.

A PART PREPAREM SUC DE LLIMONA.  LES LLIMONES UN COP ESPREMUDES, ÑES AFEGIM DINS L'OLLA AMB EL TOMATE. DEIXEM BULLIR, I TORNEM A PASSAR ESCUMADORA PER RETIRAR L'ESCUMA QUE VAGI FENT I ANEM APRETANT LES LLIMONES PER TAL DE TREURE TOT EL SUC POSSIBLE QUE POGUIN TENIR.
ARA ES EL MOMENT DE COMPROVAR L'ACIDESA DE LA MERMELADA, HA D'ESTAR PER SOBRE DE 40º  BRIX I JA NOMES FALTA AFEGIR-HI EL SUC DE LLIMONA I SI ES VOL INCORPORAR ALFABREGA (BLANQUEJADA PREVIAMENT PQ NO VINGUI NEGRE)
ARA NOMES FALTARÀ EMPLENAR ELS POTS QUE PREVIAMENT HAUREM ESTERILITZAT, TAPAR BEN FORT I PASTEURITZAR DURANT 45 MINUTS.  UN COP ELS POTS FREDS, ELS RENTEM I JA ES PODEN ETIQUETAR I ANAR CONSUMINT DURANT 2 ANYS.
UNA BONA OPCIÓ DE CONSUMIR AQUESTA MELMELADA, ES AMB FORMATGE FRESC TIPUS "BURGOS" I UN RAIG DE MELMELADA AMB L'AJUDA D'UN BIBERÓ.
ESPERO QUE US AGRADI I ANEM DEIXANT ELS VOSTRES MISSATGES.

1 comentari: